workation_tarifa_april_2015

Een vreemde vraag wellicht, maar wat doe jij in april? Ik weet nu al dat ik deze hele maand zal doorbrengen in het zuiden van Spanje. Het past binnen mijn doelstellingen van dit jaar en Andalusië heeft een aantal troeven!

Andalusië is groot. Waar ga je heen?

Er zijn een aantal plekken die ik wil aandoen. Een echt uitgestippelde route heb ik nog niet, maar wat zeker vast ligt zijn de data: 1 april tot en met 3 mei. Ik land op de internationale luchthaven van Malaga. De idee is om hier meteen een citytrip van te maken. Andere steden die ik zeker wil zien zijn: Sevilla, Cordoba, Granada en Tarifa. Misschien dat ik zelfs wel een kleine uitstap maak naar Marokko. Dat is immers niet ver van Tarifa en ik heb nog nooit voet gezet op Afrikaanse bodem.

5 redenen waarom ik naar Andalusië ga

Na mijn test in Thailand ga ik nu reizen en werken tegelijkertijd in Spanje. Hier zijn een aantal redenen voor. De 5 belangrijkste redenen wil ik graag met jullie delen.

  1. Workation

De belangrijkste reden waarom ik Andalusië wil bezoeken is de “workation in Tarifa”. Een workation kan ik het best omschrijven als een samenkomst van like-minded Digital Nomads die elkaar beter willen leren kennen, willen werken aan (eigen) projecten en samen leuke dingen willen te gaan doen. De workation vinden de laatste twee weken van April plaats. Je kunt je nog steeds inschrijven.

  1. De overheerlijke tapas

In Antwerpen, Amsterdam of waar ik ook ben, eet ik graag tapas. Dus waarom zou ik deze heerlijke Spaanse delicatessen niet in een regio eten waar ze gratis worden meegeven bij elk drankje dat je bestelt?

  1. Het goede weer

Andalusië, of überhaupt Spanje, staat bekend om het heerlijke klimaat gedurende het hele jaar. In april zal het warm zijn, maar nog niet te warm. Iets wat me erg aanspreekt aangezien ik het niet super goed doe in de zon. Tegelijkertijd kan ik ook niet helemaal weer wennen aan de kou sinds ik terug ben uit Thailand.

  1. No hablo español

Een andere reden waarom ik Spanje wil aandoen is om Spaans te leren. Momenteel leer ik basiswoorden en –zinnen via de applicatie Duolingo. Eenmaal ter plaatse hoop ik dat het aanleren een stuk sneller gaat. Ik moet wel want anders versta ik mijn petekindje niet langer die tweetalig wordt opgevoed.

  1. Kitesurfen

Het is niet puur toevallig dat de workation in Tarifa plaatsvindt. Tarifa is de Europese hoofdstad van kitesurfen. Met mijn huidige skills vermoed ik dat ik lucht word ingeschoten en pas weer land in Marokko. Dus ook kitesurfen is iets wat ik in deze maand wil leren. Op zijn minst toch een proefles.

Ben jij ooit in Andalusië geweest? Alle tips zijn welkom! Zin om in april ook naar Andalusië af te reizen? Je bent meer dan welkom! Als je op zoek gaat naar een plek om te verblijven raad ik je WayToStay aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.