workation_tarifa_april_2015

Wat doe jij in april?

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) 7 Comments

Een vreemde vraag wellicht, maar wat doe jij in april? Ik weet nu al dat ik deze hele maand zal doorbrengen in het zuiden van Spanje. Het past binnen mijn doelstellingen van dit jaar en Andalusië heeft een aantal troeven!

Andalusië is groot. Waar ga je heen?

Er zijn een aantal plekken die ik wil aandoen. Een echt uitgestippelde route heb ik nog niet, maar wat zeker vast ligt zijn de data: 1 april tot en met 3 mei. Ik land op de internationale luchthaven van Malaga. De idee is om hier meteen een citytrip van te maken. Andere steden die ik zeker wil zien zijn: Sevilla, Cordoba, Granada en Tarifa. Misschien dat ik zelfs wel een kleine uitstap maak naar Marokko. Dat is immers niet ver van Tarifa en ik heb nog nooit voet gezet op Afrikaanse bodem.

5 redenen waarom ik naar Andalusië ga

Na mijn test in Thailand ga ik nu reizen en werken tegelijkertijd in Spanje. Hier zijn een aantal redenen voor. De 5 belangrijkste redenen wil ik graag met jullie delen.

 1. Workation

De belangrijkste reden waarom ik Andalusië wil bezoeken is de “workation in Tarifa”. Een workation kan ik het best omschrijven als een samenkomst van like-minded Digital Nomads die elkaar beter willen leren kennen, willen werken aan (eigen) projecten en samen leuke dingen willen te gaan doen. De workation vinden de laatste twee weken van April plaats. Je kunt je nog steeds inschrijven.

 1. De overheerlijke tapas

In Antwerpen, Amsterdam of waar ik ook ben, eet ik graag tapas. Dus waarom zou ik deze heerlijke Spaanse delicatessen niet in een regio eten waar ze gratis worden meegeven bij elk drankje dat je bestelt?

 1. Het goede weer

Andalusië, of überhaupt Spanje, staat bekend om het heerlijke klimaat gedurende het hele jaar. In april zal het warm zijn, maar nog niet te warm. Iets wat me erg aanspreekt aangezien ik het niet super goed doe in de zon. Tegelijkertijd kan ik ook niet helemaal weer wennen aan de kou sinds ik terug ben uit Thailand.

 1. No hablo español

Een andere reden waarom ik Spanje wil aandoen is om Spaans te leren. Momenteel leer ik basiswoorden en –zinnen via de applicatie Duolingo. Eenmaal ter plaatse hoop ik dat het aanleren een stuk sneller gaat. Ik moet wel want anders versta ik mijn petekindje niet langer die tweetalig wordt opgevoed.

 1. Kitesurfen

Het is niet puur toevallig dat de workation in Tarifa plaatsvindt. Tarifa is de Europese hoofdstad van kitesurfen. Met mijn huidige skills vermoed ik dat ik lucht word ingeschoten en pas weer land in Marokko. Dus ook kitesurfen is iets wat ik in deze maand wil leren. Op zijn minst toch een proefles.

Ben jij ooit in Andalusië geweest? Alle tips zijn welkom! Zin om in april ook naar Andalusië af te reizen? Je bent meer dan welkom! Als je op zoek gaat naar een plek om te verblijven raad ik je WayToStay aan.

Comments 7

 1. Dag Lodi, super dat je naar Andalusië komt! Ik ben hier tot 12 april en vanaf 23 april weer. Er is zoveel te zien en te doen hier! Vanuit Tarifa is Cadiz en Jerez de la Frontera niet ver. Ik vond leuk hotelletje in Medina Sidonia, en van daaruit kan je Cadiz en Jerez de la Frontera ontdekken… Er is nieuw wandelnetwerk Gran Senda de Malaga (let wel: wandelingen zijn hier niet goed gemarkeerd). Je kan netwerken via Malaga Business Minds (zie Facebook), mijn favoriete strandtent is Berebere in Torre del Mar, Nerja is ook leuk (grotten en leuk stadje)… kortom, je gaat een heerlijke aprilmaand tegemoet volgens mij! Hasta luego!

  1. Post
   Author

   Hi Katrin, dank je wel voor de tips. Noteert ijverig! We moeten dan even een (nieuwe) datum prikken om een cava te drinken. Eerst zou ik eind februari al komen, maar dat is dus verzet naar begin april. A la proxima vez! 🙂

 2. Dag Lodi,

  Klinkt heerlijk zeg, jouw programma voor april! Die workation klinkt als iets dat ik ook wel eens wil meemaken. Het zal wel niet voor april zijn vrees ik, maar ik reken op jou voor een uitgebreid verslag op je site 😉 Veel plezier alvast!

  1. Post
   Author

   Hahaha. De kans is groot dat ik er hier wel iets over ga schrijven, maar je kunt nog altijd meegaan! Jij bent dus ook vrij om te werken waar je maar wilt? Dank je wel voor je wensen Silvia! 🙂

 3. Pingback: Wat vertellen je verjaardagen over jou? - Lodi Planting - Doe elke dag wat je het liefste doet!

  1. Post
   Author
 4. Pingback: Een Mastermind groep | Lodi Planting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *