doelstellingen_2015

Mijn 3 doelstellingen voor 2015

Lodi Planting Algemeen 8 Comments

Gelukkig nieuwjaar! Het is weer die tijd van het jaar. De tijd waarin nieuwe resoluties, voornemens en doelstellingen worden gemaakt. Ik doe hier graag aan mee. Net als in 2014 wil ik 3 concrete doelstellingen bereiken. Deze doelen zijn opgedeeld zoals mijn bucket list in een sport-, een reis- en een werkdoelstelling. Wat zijn jouw doelen voor 2015?

Mijn doelstellingen voor 2015

#1 Ik wil slechts 13% lichaamsvet hebben

Ik wil slechts 13% lichaamsvet hebben tegen het einde van 2015. In het kader van “project sixpack” heb ik het afgelopen jaar iets belangrijks geleerd. Je kunt zoveel sporten en sit-ups doen als je wilt. Dit is echter geen garantie op een sixpack. Toch wil ik ook dit jaar weer minstens 150 keer, zo’n drie keer in de week, sporten (ook als ik als een Digital Nomad rondreis). Alleen al om dat sporten me een goed gevoel geeft.

Om mijn vetpercentage te verlagen, en de kans op een sixpack te vergroten, moet je ook op je eten en vooral drinken letten. Daarom wil ik me nog meer focussen op gezonder eten (ik denk aan Paleo), meer water drinken (elke dag minstens 2 liter), voldoende slapen (minstens 7 uur per nacht) en mijn stress te reduceren (wekelijkse yoga- en/of meditatieles). Om mijn gewenste gewoontes eigen te maken voeg ik graag sociale druk toe. Volg me daarom op Lift. Misschien dat ik op het einde van 2015 wel met gestrekte benen mijn handen plat op de grond kan zetten?

#2 Ik wil minstens 6 maanden in het buitenland verblijven

Door mijn test als Digital Nomad weet ik, rekening houdend met mijn leerpunten, dat ik al reizend kan werken. Voor 2015 leg ik de lat dus een stuk hoger dan in 2014. In plaats van 3 maanden wil ik minstens 6 maanden in het buitenland verblijven. De idee is en blijft om dingen van mijn bucket list te schrappen terwijl ik verder bouw aan het online HR imperium. Daarnaast wil ik op elke locatie iets nieuws leren.

Het enige dat er op dit moment 100% vastligt is mijn trip naar Malaga (basiscursus Spaans) en Tarifa (kitesurfen) half februari. Daarnaast denk ik eraan om in het voor jaar ook nog naar Gran Canaria (surfen) en Barcelona (duiken) te gaan. De zomermaanden lijken me dan geschikt voor Berlijn, Estland, Letland, Litouwen en Praag. Voor het najaar overweeg ik weer naar Zuid-Oost Azië te gaan, maar dit keer naar Myanmar, Cambodja en Laos. Wat ik daar wil leren/doen behalve werken moet ik nog opzoeken. Ook het Noorderlicht bezoeken is een optie.

#3 Ik wil minstens 25.000 euro netto verdienen

Nu ik weet hoeveel geld ik nodig heb om mijn levensstijl als Digital Nomad te onderhouden (en tegelijkertijd te kunnen sparen) kan ik gerichte acties voorop stellen. Er zijn meerdere manieren om 25.000 EUR netto op jaarbasis te verdienen. Een van die dingen is het vergroten van je klantportfolio. Daarom wil ik komend jaar mijn portfolio uitbreiden met 10 nieuwe klanten.

Behalve een focus op Employerbility denk ik ook aan het opstarten van nieuwe (HR) projecten, samenwerkingen en een passieve inkomensstroom.

Ik ben benieuwd naar jouw doelstellingen. Waar leg jij dit jaar de nadruk op? Wat wil jij bereiken? Tips met betrekking tot leuke landen, steden of plekken om vanuit te werken zijn altijd welkom. En doe je mee dit jaar met de sportmomenten? 

Comments 8

 1. Hoi Lodi,

  Voor je Six pack kan ik je een superboek aanraden. En iemand die zoals jij geneigd is om te testen zal dit zeker graag experimenteren.

  The bulletproof diet : http://www.bol.com/nl/p/the-bulletproof-diet/9200000028190104/

  Ik ben voorzichtig aan het experimenteren en verloor op 2 weken : 2 kg en heb veel meer energie.

  Doelen dit jaar : 8 weken vakantie en 5 buitenlandse opdrachten (en nederland is geen buitenland)
  250 sportmomenten en 300K omzet met extratijd

  JOhan

  1. Post
   Author

   Hi Johan,

   Dank je wel voor het boek. Ik was het al eens tegen gekomen, maar mij lijkt het te extreem. Voor nu ga ik me eerst focussen op Paleo. Je hebt er wel al mooie resultaten mee geboekt! Chapeau!

   En dat zijn zeer mooie doelen die je hebt. Is het toevallig dat deze overeenkomen met die van mij of heb je ook nog andere doelen?

   Tot in het nieuwe jaar!

 2. Hola 🙂 I love it when wishes turn into concrete goals. We have a similar lifestyle so I can join you for at least 2/3 goals (guess which?). As for the digital nomad project, I can recommend you to check out Greece (I have been in Athens and other cool places around the country 2014, and btw I am write right now). And of course I will always recommend my home country: the amazing Colombia. Let me know if you are willing to cross the ocean and I can tell you all about it. Our economy is boosting, and there’s a lot going on for entrepreneurs focused on the digital world. Cheers for what needs to be done and for the new inspiration to continue dreaming! I am so excited and curious about what 2015 will bring to our “free-to-go-kind”!

  1. Post
   Author

   I would love to travel and work at the same time with you on this lovely small planet. Greece and Colombia are not on my list for this year but as you know I definitely want to visit Colombia someday. Have a great 2015 and I am looking forward to exchange stories anywhere!

 3. Pingback: Hoe kun je als Digital Nomad €1000 per maand verdienen? Tips voor het inperken van je kosten. - Lodi Planting - Doe elke dag wat je het liefste doet!

 4. Pingback: Hoe overwin je Bleu Monday (en alle andere maandagen)? - Lodi Planting - Doe elke dag wat je het liefste doet!

 5. Pingback: Wat doe jij in april? - Lodi Planting - Doe elke dag wat je het liefste doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *