Online werken en meer verdienen (www.lodiplanting.com)

Online werken en meer verdienen. Heb je de ambitie om een online business te starten? Wil je ook als digital nomad de wereld rondreizen terwijl je geld verdient? 

Online werken

Als digital nomad reis ik de wereld rond terwijl ik elke dag ongeveer 4 uur werk. Dit kan ik omdat mijn business zich online bevindt. Het internet is andere woorden mijn belangrijkste bron. Zonder internet ben ik technisch werkloos en kan ik niet langer mijn droom nastreven.

Het internet is overal

Het internet speelt dus een cruciale factor. Gelukkig bestaat er tegenwoordig overal wifi. Zo kon ik zelfs in de Gobi woestijn (Mongolië) mijn je e-mails controleren, een blog schrijven of een Skype gesprek voeren met een (potentiële) klant. Hoewel we nu niet beter weten is dit niet altijd zo geweest.

Werk aan je internet lifestyle

Dat het nu wel kan heeft een aantal gevolgen. Zo kiezen steeds meer mensen om hun werk mee te nemen in een rugzak. Regelmatig komen er daarom mensen naar me toe en vertellen ze me dat ze ook een “internet lifestyle” of een nomadisch bestaan willen. Ik juich dit van harte toe. Hoe meer mensen digital nomads worden hoe meer leuke initiatieven ontstaan.

Een cruise met Digital Nomads

Zo zal ik in november samen met 150 andere digital nomads vanuit Gran Cananaria op een groot cruiseschip naar Brazilië varen. Er worden workshops georganiseerd en er zal zelfs een conferentie plaatsvinden. Maar dit betekent ook 9 dagen lang geen toegang tot het internet. Dit zal voor velen (mezelf inclusief) afkicken worden.

Digital Detox

De term digital detox is ook iets van deze tijd. Een negatief gevolg van het internet. In België wordt hier de laatste tijd veel aandacht aan besteed. Hele televisieprogramma’s worden hier aan gewijd. De idee dat je continu online moet zijn is natuurlijk niet goed. Dan voelt het als een verslaving en dat is nooit niet goed.

Dilemma’s en keuzes

Maar als je kunt werken op jouw ritme en geld kunt verdienen met datgene wat jij het liefste doet, waarom zou je dat dan niet doen? De mensen die me vertellen dat ze ook locatie-onafhankelijk willen werken, vertel ik dat het een kwestie van prioriteiten is. Je kan niet en financiële zekerheid nastreven én maar 4 uur per dag werken.

Is dit ook iets voor jou dat online werken?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.