Hoe overwin je Blue Monday (en alle andere maandagen)-(www.LodiPlanting.com)

Bleu Monday. Ben jij klaar voor de meest deprimerende dag? In dit artikel krijg je alle uitleg over Blue Monday inclusief een aantal tips. Aan de hand van dit artikel verandert blauwe maandag in een maandag met een kleur van jouw keuze!

Wat is blauwe maandag?

De quotescartoons en Facebook-updates die elke maandag weer verschijnen spreken boekdelen. Maandag is de minst leuke dag voor veel mensen. Van alle maandagen dit jaar is maandag 19 januari wellicht de ergste. Dan is het namelijk Blue Monday. Dit wordt door Cliff Arnall omschreven als de meest deprimerende dag in jaar. Veel mensen voelen zich dan neerslachtig en of treurig. Dit komt doordat veel goede voornemens zijn mislukt, de vakanties ver weg liggen en het weer vaak donker en grijs is.

Hoe kijk jij naar maandagen?

De vraag is: hoe kijk jij naar maandagen? Vind je het dan moeilijk om op te staan? Ben je zondagavond al weer fanatiek bezig met de volgende dag? Veel mensen kijken niet uit naar een maandag. Volgens mij heeft dat iets te maken met de baan die zij hebben. Iets doen wat je niet leuk vindt kost energie. Iets doen waar je niet goed in bent ook. In dat geval is het wellicht slim om eens kritisch naar je huidige baan te kijken. Maar vooral naar datgene wat je er aan kunt doen (lees: het stappenplan volgen).

Blue Monday is de ergste van alle maandagen

Als je maandagen niet leuk vindt, dan is maandag 19 januari wellicht de meest verschrikkelijke van allemaal. Niet omdat de formule om Blue Monday te berekenen op niveau wordt geschat. Wel omdat de kenmerken van Bleu Monday niet te ontkennen zijn. Het is koud, je moet weer volle weken werken, de vakantie is ver weg, de feestdagen liggen achter je en je goede voornemens bleken slechts voornemens te zijn. Dus: wat kun je doen om de Blue Monday (en alle andere maandagen) Blues van je af te schudden?

Hoe overwin je Bleu Monday (en alle andere maandagen)?

Wat kun je doen om elke maandag voortaan goed te starten? Een aantal persoonlijke tips met uitleg op een rijtje omdat ik uitkijk naar maandagen.

  • Een algemene tip is het vermijden van voornemens en het stellen van doelen. Doelen die SMART zijn opgesteld zijn minder vrijblijvend. Zeker als je deze deelt met jouw vrienden en/of de wereld. Je hoeft hier overigens niet mee te wachten tot de eerste nieuwe dag van de week/maand/jaar. Start vandaag nog!
  • Op zondag plan ik mijn nieuwe week in op basis van mijn beschikbare capaciteit. Deze tip heb ik gekregen van Johan D’Haeseleer in zijn cursus. Dus voor mij staat de maandag gelijk aan het behalen van mijn (kleinere) doelen.
  • Op maandagochtend sta ik extra vroeg op (6u30) om te kunnen sporten. Sporten geeft me immers een goed gevoel vanwege de structuur, de gezondheidsfactor en het sociale aspect hiervan.
  • Na het sporten (douchen en ontbijten) begin ik met de moeilijkste taak van de dag. Doordat ik hiermee begin houd ik de spirit erin voor de rest van de dag.
  • Eet een gezonde lunch. Eten heeft zijn weerslag op je gemoed en energietoestand. Eet voor de verandering eens geen brood of ander suikerhoudende maaltijden. Je zult zien dat je jouw maandag veel vlotter doorkomt.
  • Na je lunch doe je best je tweede moeilijkste taak van de dag. In plaats van zitten treuren heb je zo twee zaken van je to-do lijst kunnen afstrepen. Zelf gebruik ik Todoist overigens.
  • Plan voor de avond iets leuks in. Ga samen met vrienden of je vriend(in) een drankje of een hapje doen. Jullie hebben het beiden verdiend vandaag.
  • Boek je vakantie voor in het najaar. Als je nog geen Digital Nomad bent, dan leef (werk) je waarschijnlijk van vakantie naar vakantie. Het voordeel is dat veel reisbureaus en vliegtuigmaatschappijen vroegboekacties hebben. Het ideale moment om je eerst volgende vakantie vast te leggen!
  • Tot slot, maar dat geldt voor alle dagen, moet je veel lachen vandaag. Lachen is gezond en de beste remedie voor een negatieve houding.

Hoe kijk jij naar maandagen? En wat ga jij doen om de meest deprimerende dag van het jaar te overleven? Laat jouw tips achter in de comments!

Al je vragen, opmerkingen en feedback zijn hieronder welkom. Je kan me ook mailen (hallo at lodiplanting.com). Ik reageer zoals altijd persoonlijk op elke e-mail.

[x_prompt type=”left” title=”Een betere freelancer worden?” message=” Ontvang elke week praktische tips over hoe jij een betere freelancer wordt. Deze tips krijg je automatisch en als eerste in je inbox.” button_text=”Word een betere freelancer!” button_icon=”toggle-on” href=” http://eepurl.com/_mpGz” target=”blank”]

 

[x_author title=”Over Lodi Planting”]
[x_recent_posts type=”post” count=”3″ orientation=”horizontal”]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.