Mijn perfecte dag en hoe je die van jouw creëert (www.LodiPlanting.com)

De perfecte dag is iets machtigs. Het nut van de perfecte dag is bewezen en daar wil ik het in dit artikel over hebben. Ook ga ik je helpen om jouw perfecte dag in te richten. Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?

Het nut van een perfecte dag

Filosoferen over jouw perfecte dag is belangrijk. In eerste plaats omdat je gaat nadenken over datgene wat je echt belangrijk vindt. Zoals jullie weten vind ik dat je elke dag datgene moet doen wat je het liefste doet. Alles wat je niet leuk vindt of wat een ander beter kan kun je uitbesteden. Bijvoorbeeld aan een VA. Daarnaast helpt filosoferen over je perfecte dag ook om werk en privé te combineren op een productieve manier.

Beschrijf je perfecte dag zo specifiek mogelijk

De kunst van een perfecte dag beschrijven is deze zo specifiek mogelijk te beschrijven. Dit betekent overigens niet dat je jouw dag van minuut tot minuut moet volplannen. Het gevaar dat dan om de hoek loert is uitstelgedrag. Het gevoel hebben dat je hele dag vol zit, werkt contraproductief en werkt uitstelgedrag in de hand. Het is daarom veel slimmer om in blokken te werken en deze te visualiseren.

Uitstelgedrag hoort niet op een perfecte dag

Maar zelfs op mijn perfecte dag, en week, heb ik soms last van uitstelgedrag. Iets wat haaks op mijn productiviteit staat. Heb je ook wel eens last van uitstellen? Ik wel en een concreet voorbeeld daarvan is dit artikel. Er staan al weken twee alinea’s in draft, maar na het lezen van Johan zijn artikel over de kunst van het uitstellen moest ik dit artikel wel afmaken.

Hoe creëer je jouw perfecte dag?

Iedereen zijn of haar perfecte dag ziet er hopelijk anders uit. Maar de grote vraag is: hoe creëer je jouw perfecte dag? Coach Jan schreef deze week het prachtartikel over zijn perfecte week. Hierin noemde hij een aantal stappen die jou kunnen helpen bij het creëren van jouw ideale dag. Kort samengevat komt het neer op:

  • Brainstormen over jouw ideale week (of dag).
  • Bepaal dan de frequentie en tijd die je aan bepaalde zaken wilt besteden.
  • Plan het vervolgens in jouw agenda in.
  • Tot slot moet je er naar leven.

Voor de volledige uitleg en een voorbeeld moet je zeker Jan zijn blog lezen.

Mijn perfect dag

Mijn perfecte dag: de vliegende start!

Mijn perfecte dag ziet er als volgt uit. Ik sta op om 6:15 en start met het ochtendritueel. Dit houdt in dat ik eerst rechtop ga zitten in mijn bed voor een korte meditatie. Vervolgens drink ik een glas water en trek ik mijn sportkleren aan. Om 7:00 ga ik sporten. Drie tot vier keer in de week is dat CrossFit. Soms ga ik ook lopen. Na het sporten ga ik terug naar ‘huis’.

Vervolgens maak ik mijn fruitontbijt inclusief havermout, start ik mijn laptop op en lees ik een aantal online kranten. Ook bekijk ik nu mijn belangrijkste taken voor de dag. Als ik mijn ontbijt op heb en volledig ben uitgezweet, dan spring ik onder een frisse douche, zodat ik stipt om 09:00 aan het werk ben.

Mijn perfecte dag: de ochtend!

Om 9:00 start ik aan de grootste en moeilijkste taak van die dag. Ik werk telkens in blokken van 25 minuten. Na een blok gaat de eierwekker af en ontspan ik mij voor 5 minuten. Tijdens mijn ontspanning bekijk ik mijn sociale media kanalen of maak ik een kleine wandeling. Dit proces herhaal ik totdat het tijd is om te lunchen. Idealiter krijg ik pas honger rond 13u, want dan heb ik mooi 4 uur kunnen werken aan al mijn projecten voor klanten.

Mijn perfecte dag: de rest van de dag!

Op mijn perfecte dag ben ik na de lunch vrij om te doen en laten wat ik wil doen. Afhankelijk waar ik ben kan ik de toerist uithangen, een koffiebar bezoeken, met mensen afspreken of werken aan mijn eigen, soms briljante, ideeën.

Helaas is mijn perfecte dag nog geen realiteit, omdat aanleren van nieuwe gewoonten moeilijk is. Het belangrijkste is dat ik elke dag hier naar toe werk. Hoe ziet jouw perfecte dag eruit? Laat het me weten en word gratis lid van the Movement als je ook geld wilt verdienen met datgene wat je het liefste doet.

Al je vragen, opmerkingen en feedback zijn hieronder welkom. Je kan me ook mailen (hallo at lodiplanting.com). Ik reageer zoals altijd persoonlijk op elke e-mail.

[x_prompt type=”left” title=”Een betere freelancer worden?” message=” Ontvang elke week praktische tips over hoe jij een betere freelancer wordt. Deze tips krijg je automatisch en als eerste in je inbox.” button_text=”Word een betere freelancer!” button_icon=”toggle-on” href=” http://eepurl.com/_mpGz” target=”blank”]
[x_author title=”Over Lodi Planting”]
[x_recent_posts type=”post” count=”3″ orientation=”horizontal”]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.